FESTIVAL VOOR MIJN DOOD 

2022

Festival Voor mijn Dood

 

Op 24 september 2022 is met groot succes het 'Festival Voor mijn Dood' georganiseerd in het centrum van Maastricht. De insteek van het festival was om een beladen onderwerp als de dood op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken door het thema vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Er waren lezingen, workshops, tentoonstellingen, muziek en theater, waarbij een interactieve en multiculturele benadering de insteek was. Jong en oud werd bij het festival betrokken.

 

Het festival werd georganiseerd door Netwerk Sterven & Rouw Zuid-Limburg en had geen commercieel karakter.

 

Na de opening van het festival op het Vrijthof door wethouder Anita Bastiaans ging een rouwbakfiets met een kist door de straten van het centrum van Maastricht. Voorbijgangers konden op deze manier met de bakfiets begeleiders het gesprek aangaan, een tekst op de kist schrijven of in de brievenbus in de deksel van de kist een boodschap sturen als “hemelpost” naar een overleden dierbare.

 

De diverse activiteiten vonden plaats op 13 locaties en in de Dominicanenboekhandel werd het festival afgesloten door Kiki van Aubel.

 

Bekijk de foto's voor een impressie van deze dag. 

Fotografie: Remco van Vliet, Leo Quodbach, 

Text...